Panouri solare apa calda

Sistemul de incalzire al unei locuinte joaca un rol foarte important, iar in acest sens exista mai multe solutii, pentru toate nevoile si bugetele. De asemenea, se gasesc si variante mai moderne, avansate din punct de vedere energetic si foarte eficiente, iar printre acestea se numara panouri solare cu apa calda, care aduc o multime de avantaje.

Mai multe avantaje

In primul rand, aceste panouri sunt foarte eficiente si reusesc sa capteze si sa profite de urma energiei solare, asigurand cele mai bune conditii in orice locuinta. In al doilea rand, folosirea energiei solare este gratuita, nu implica nici un cost, nu este limitata si e prietenoasa cu mediul inconjurator. Cu alte cuvinte, poluarea este inexistenta, nu este consumat nici un tip de combustibil, iar sistemele ajuta la prelungirea duratei de viata a solutiilor de incalzire din casa.

De asemenea, aceste panouri ajuta ca apa calda sa poata fi folosita in tot cursul anului, iarna fiind utilizate in paralel cu alte surse, iar pe aceasta cale se vor aduce economii de peste 50% la toate facturile. In acelasi timp, costurile de instalare si intretinere sunt minime, motiv pentru care investitia se va amortiza in cel mai scurt timp. Un alt avantaj este reprezentat de flexibilitatea de care se bucura utilizatorii, pentru ca panourile pot fi folosite in diferite conditii, atat pe teren, fie pe acoperisul cladirilor, iar pentru ca sunt detasabile, oricand pot fi mutate in diferite alte locuri. Nu in ultimul rand, sistemele sunt foarte sigure si de-a lungul timpului se vor prezenta in cele mai bune conditii chiar si peste 30 de ani, daca se respecta regulile cu privire la intretinere.

Eco

Astfel de panouri solare cu apa calda pot fi achizitionate de la BricoSteel si sunt recomandate pentru ca ajuta la protejarea mediului inconjurator prin lipsa combustibilului, prin evitarea poluarii aerului, prin evitarea folosirii carbunelui, la fel ca in cazul centralelor electrice, fiind foarte practice. De asemenea, raportul calitate – pret este mai mult decat ideal, motiv pentru care oricine isi va permite sa se bucure de avantajele aduse de astfel de sisteme, care promit eficienta in toate cazurile.