poza categorie Centrale Electrice 1

Centralele electrice reprezinta o optiune tot mai populara pentru care opteaza proprietarii de locuinte si o alternativa la cele obisnuite, pe gaz, fiind ideale in mai multe conditii, dar in special in zonele rurale sau cele unde nu este posibila alimentarea cu gaz. Aceste sisteme sunt foarte eficiente deoarece procesul in sine de incalzire este mai putin complex, motiv pentru care nici nu exista pierderi de caldura, iar astfel de sisteme se gasesc la BricoSteel intr-o gama foarte variata.

Mai multe avantaje

Asa cum aminteam interior, in cazul unei centrale obisnuite se scapa gaze pe calea de evacuare, insa o astfel de situatie nu este intalnita in cazul centralelor electrice, ceea ce presupune ca randamentul asigurat este de 99%. De asemenea, este foarte comod sa se apeleze la acestea pentru incalzirea locuintei si a apei, intrucat nu mai este nevoie de conducte de gaze si racordarea la acestea, proces complex, dar si costisitor. In plus, aceste centrale reprezinta o optiune ideala si pentru a evita procedurile complicate de instalare, care de cele mai multe ori aduc costuri ridicate.

In cazul locuintelor de dimensiuni modeste se recomanda centralele electrice intrucat acestea ocupa foarte putin spatiu si nici nu se impune necesitatea instalarii in apropiere de un perete exterior. Cu alte cuvinte, acestea pot fi montate si in spatiile inchise, pe hol, in debara si nu numai, fara a mai fi necesara toata tubulatura de evacuare, care poate altera estetica unei locuinte.

Pentru ca functioneaza pe baza unui proces electric, centralele de acest tip pot fi asemanate oricaror altor aparate care se conecteaza la priza, motiv pentru care nici nu sunt necesare reviziile periodice, la fel ca in cazul centralelor obisuite. Totodata, cum protejarea mediului inconjurator reprezinta o preocupare a celor mai multi dintre noi, este important de stiut ca centralele electrice sunt mai ecologice decat cele clasice pe gaz.

Limitari

La polul opus, un minus poate fi reprezentat de faptul ca acestea nu sunt recomandate in cazul locuintelor de mari dimensiuni, deorece nu sunt suficient de eficiente, insa si costurile implicate pot fi destul de ridicate, motiv pentru care nu mai devin rentabile.