Calorifere

poza categorie Calorifere 1

Caloriferele nu au cum sa lipseasca din vreo locuinta, fie ca aceasta este renovata, fie noua, iar BricoSteel propune o gama foarte variata, pentru toate nevoile si bugetele. Bineinteles, fiecare dintre acestea aduc plusuri si minusuri, motiv pentru care este esential sa fie determinate necesitatile oricarui spatiu pentru a face cea mai buna alegere.

Calorifere din fonta

O prima optiune e reprezentata de caloriferele din fonta care sunt considerate foarte eficiente si aduc cea mai lunga durata de viata, chiar si de peste 30 de ani, fiind in acelasi timp si foarte rezistente in fata loviturilor si coroziunii. Totodata, se asigura un grad ridicat de confort, ceea ce este esential in toate locuintele, acesta fiind asigurat de masa radianta mare, iar eficienta radiatoarelor creste atunci cand sunt folosite in colaborare cu o centrala termica. La polul opus, greutatatea acestora e destul de ridicata, astfel ca sunt mai dificil de manevrat decat alte variante.

Calorifere din otel

In schimb, cele mai des intalnite calorifere in ultimii ani au fost cele din otel intrucat sunt foarte accesibile din punct de vedere financiar si sunt potrivite alaturi de centrala termica. Mai mult, rezista foarte bine la temperaturi de pana la 100 de grade, iar pentru ca greutatatea lor e redusa sunt usor de manevrat. Caldura este distribuita in cel mai scurt timp, intrucat caloriferele se incalzesc foarte repede, iar raportul calitate – pret e mai mult decat satisfacator. In schimb, un minus este reprezentat de durata de viata mai redusa decat in cazul radiatoarelor din fonta sau aluminiu.

Calorifere din aluminiu

Totusi, cele mai eficiente radiatoare sunt considerate cele din aluminiu, iar acestea promit si o lunga durata de viata, de circa 20 de ani. In plus, aduc avantajul ca se incalzesc rapid si sunt mai economice decat cele din fonta, insa si isi pastreaza aspectul de-a lungul timpului, iar pentru ca sunt usoare si acestea sunt foarte simplu de manevrat. Preturile sunt accesibile pentru toate buzunarele, iar clientii au la dispozitie mai multe modele si culori din care sa aleaga, astfel incat acestea sa indeplineasca toate cerintele estetice impuse. In schimb, acestea trebuie sa fie aerisite mai des decat celelalte optiuni.